Het Fytocentrum, Tynaarlo

praktijk voor natuurgeneeskunde

OLIGOSCAN,
de nieuwste diagnostische aanwinst!

De fotospectrometrie, toegepast door middel van de zogenaamde Oligoscan, is ontwikkeld en toegepast door de NASA is een wetenschappelijk onderbouwde, pijnloze en snelle methode die o.a. toegepast wordt om mineralentekorten en een overschot aan zware metalen in de cellen vast te stellen!

Soft laser-scan van maar liefst 20 essentiële mineralen en 14 zware metalen.

Tevens vele algoritmische berekeningen van de pro- en antioxidanten-status, het regeneratief vermogen en de aanleg voor vele welvaartsziekten.

1] Intracellulaire scan van de mineralenstatus (overschotten + deficiënties):Calcium (Ca), Magnesium (Mg), Fosfor (P), Silicium (Si), Natrium (Na), Kalium (K), Koper (Cu), Zink (Zn), IJzer (Fe), Mangaan (Mn), Chroom (Cr), Vanadium (V), Boor (B), Kobalt (Co), Molybdeen (Mo), Jodium (I), Lithium (Li), Germanium (Ge), Selenium (Se) en Zwavel (S)

2] Intracellulaire scan van zware metalen (chr. intoxicatie + metabole ontgifting)Aluminium (Al), Antimoon (Sb), Zilver (Ag), Arseen (As), Barium (Ba), Beryllium (Be), Bismut (Bi), Cadmium (Cd), Kwik (Hg), Nikkel (Ni), Platina (Pt), Lood (Pb), Thallium (Tl), Thorium (Th)

3] Ratio’s (status antagonisme vs. synergisme van mineralen, onderling)Calcium-Magnesium, Calcium-Fosfor, Kalium-Natrium, Koper-Zink

4] Oxidatieve stress (verhouding pro-oxidatie : antioxidatie)Antioxidantenstatus en regenererend vermogen

5] Aanwijzingen globale stoornissen en aanleg- aanleg voor diabetes- darm-assimilatie (vorming van organische verbindingen)- aanleg voor allergieën- status stofwisseling- mate van verzuring- status immuniteit- enzymenwerking- cognitieve functie- hormoonwerking- weefselherstel- neurotransmitters- alg. functioneren cardiovasculair systeem- alg. functioneren zenuwstelsel.

De meting is volkomen pijnloos en de resultaten zijn direct, real-time beschikbaar.
HET WERKINGSPRINCIPE VAN DE OLIGOSCAN

De Oligoscan meet via een lichtstraal de elektromagnetische signalen die afkomstig zijn van ieder element (mineraal). Alle materie die warmer is dan het absolute nulpunt (-273 graden Celsius) zendt elektromagnetische signalen uit. Net zoals de aarde met haar ijzeren-nikkelen kern een magneetveld opwekt door de draaiing, zo heeft ieder atoom of ion een positief geladen, draaiende kern met daaromheen een wolk van negatief geladen elektronen. Deze combinatie genereert ook een elektromagnetisch signaal, dat voor ieder element uniek is.

Alle mineralen, spoorelementen en toxische, zware metalen hebben een uniek elektromagnetisch signaal. De lichtstraal van de Oligoscan kan deze signalen meten en hun intensiteit bepalen. Net zoals een radiofrequentie muziek kan laten horen, zo kan de Oligoscan met het spectrum van de verschillende (elektromagnetische) lichtfrequenties alle elementen zichtbaar maken. Hoe intenser het signaal van bijvoorbeeld kwik wordt opgenomen door de lichtstraal van de Oligoscan, des te hoger is de concentratie van dit schadelijke metaal in het lichaam.

Veel voorkomende cellulaire tekorten van essentiële elementen zoals magnesium, zink, chroom, jodium, kiezelzuur, kalium en selenium worden via de Oligoscan binnen een halve minuut in kaart gebracht. De Oligoscan meet maar liefst 20 voor het leven onmisbare mineralen en spoorelementen en 14 toxische, zware metalen.


De Oligoscan levert 'real-time' binnen een halve minuut alle resultaten aan.
In vergelijking tot onderzoek van bloed/bloedcellen, haar of urine is de meting van de Oligoscan vele malen goedkoper voor de patiënt. De tot nu toe vaak toegepaste haar- en volbloedanalyse is ongeveer 8-10x duurder, dan de Oligoscan. De Oligoscan is niet belastend voor de patiënt; er wordt heel kort alleen een zwakke lichtstraal (soft laser) via de huid gezonden. De Oligoscan is een enorme aanwinst binnen de verschillende toegepaste vormen van hulpdiagnostiek van Het Fytocentrum en genereert veel nieuwe kennis en inzichten.

 
De zogenaamde Oxidatieve stress-meting geeft de balans aan tussen de anti- en de pro-oxidanten. Een negatieve balans hiervan kan snel en doeltreffend in evenwicht worden gebracht met behulp van een gerichte orthomoleculaire behandeling en kruidenextracten. Zo kan in zeer korte tijd een schrikbarend veel voorkomende pre-diabetes worden aangetoond, een verlaagde (lever)ontgifting en detox of een hogere kans op abnormale celvorming t.g.v. een essentieel antioxidantentekort.
Teveel oxidatieve stress veroorzaakt een te snelle veroudering en een verlaagd regenererend vermogen en een depressie van het immuunsysteem. De hierdoor toegenomen vrije radicalenschade zal op den duur steeds meer DNA-schade veroorzaken.

 
De praktijk.

Voor het gebruik van de Oligoscan in de praktijk is het noodzakelijk om een aantal basale patiëntgegevens van tevoren in te voeren: de achternaam, voornaam, geboortedatum, geslacht, lengte, gewicht en de bloedgroep (O, A, B of AB).
De Resusfactor is niet van belang. De meeste mensen weten wel wat hun bloedgroep is, maar indien onbekend dan kan die via de huisarts of een eerder bezocht ziekenhuislaboratorium worden aangevraagd, of in onze praktijk met behulp van een zelftest verkregen worden (kost € 25,00 extra).

Als de benodigde patiëntgegevens zijn ingevoerd, wordt de Oligoscan op vier punten van de handpalm gedrukt. Vier maal zal een veilige, kortdurende softlaser lichtstraal de intensiteit van de elektromagnetische signalen van 34 elementen bepalen. Daarna berekent de computer op afstand (real time) de resultaten die meestal binnen 15 seconden op drie A4 pagina’s worden weergegeven.


Een complete Oligoscan met uitgebreide info en interpretatie(advies) kost  € 90,--

Een vervolgmeting wordt na 4 tot 6 maanden geadviseerd,
en kost minder:  € 60,--

 Dit is inclusief 15 minuten toelichting;
daarna worden er extra consultkosten berekend.

 

 


U krijgt bij de test het volgende (gratis) mee:Pagina 1:
De waarden van 20 mineralen en spoorelementen: deficiënties en overschotten.

Pagina 2:
De waarden van 14 toxische, zware metalen en de mate waarin de sulfoconjugatie van de lever geblokkeerd is. Dat is een functie van de lever om toxinen te neutraliseren.

De verhouding (ratio) van vier belangrijke koppels wordt ook berekend: Ca/Mg, Ca/P, K/Na en Cu/Zn.

Verder wordt procentueel de mate van oxidatieve schade en protectie berekend: pro-oxidatie (vrije radicalenstatus) versus antioxidatie.

Pagina 3:
Hier wordt de mate van verzuring (acidose) en de aanleg voor diabetes, allergieën vermeld.

Tenslotte wordt een dertiental lichaamsfuncties geanalyseerd gebaseerd op de waarden van alle elementen, zoals de enzymwerking en het cardiovasculaire systeem.


Hiernaast wordt u voorzien van de nodige mineralen-infobladen,
die per mineraal/element vrijwel alle informatie omvatten die relevant zijn
bij zowel een tekort als een overschot.
Deze mineraalbeschrijvingen vermelden ook de belangrijkste voedingsmiddelen en voedselbronnen, waarmee u een eventueel tekort kunt aanvullen.

Het complete overzicht en de beschrijving van de mineralen, toxische stoffen en mogelijke interventies krijgt u eveneens direct per mail toegezonden.


Onze hedendaagse, veelgebruikte voedingsmiddelen zijn ernstig verschraald door de uitgeputte landbouwgronden (monoculturen), de uiterst arme, eenzijdige bemesting enzovoort. De essentiële mineralen en andere nutriënten die in onze voedingsmiddelen horen te zitten zijn ernstig gedaald, terwijl we een overmaat terugvinden van wat er NIET in hoort te zitten zoals chemische pesticiden, zware metalen, subtoxische stoffen uit verpakkingsmaterialen (bijv. antimoonintoxicatie door PLASTIC blenders, aluminium en zilver door deodoranten, gebruik van aluminiumfolie en aluminium pannen, lood t.g.v. het inademen van huismijtuitwerpselen enz. enz.


Om nog maar niet te spreken over de kwikbelasting die bij vrijwel iedereen te hoog wordt gemeten, als gevolg van de oude amalgaamvullingen die een vrijwel levenslange cellulaire intoxicatie veroorzaken,
zie ook:


We kunnen hier een nog veel langere beschrijving van maken, maar neemt u van ons aan dat vrijwel iedereen rondloopt met relatief te hoge toxische belasting en omgekeerd met vele tekorten van essentiële mineralen en andere noodzakelijke nutriënten zoals antioxidanten en natuurlijke detox-stoffen.


De OLIGOSCAN heeft een belangrijke preventieve gezondheidswaarde.
INVESTEER IN UW GEZONDHEID.

 

DE OLIGOSCAN DRAAGT BIJ TOT GEZOND OUDER WORDEN!

 

Ca - Mg - P - Si - Na - K - Cu - Zn - Fe

Mn - Cr - V - B - Co - Mo - I - Li - Ge

Se - S - Al - Sb - Ag - As - Ba - Be

Bi - Cd - Hg - Ni - Pt - Pb - Tl - Th